Styresenteret iverksetter sertifiseringsordning innen styrearbeid

Styresenterets har nå etablert et eget sertifiseringsprogram for enkeltpersoner som ønsker en fremtid i styreverdenen, som iverksettes i dag. Sertifiseringsprogrammet tilligger Styresenterets grunnopplæring innen styrer og styrers arbeid.

Arild Søland Partner og Programdirektør Styreopplæring
Arild Søland er ansvarlig for grunnopplæring i styrearbeid

Bakgrunnen for etablering av sertifiseringsordningen er de økende krav som stilles til å kunne dokumentere styrekompetanse ved ønske om å påta seg styreverv. Dette er i tråd med vår tidligere omtale av stadig større krav til kompetanse i styrer fremover.

Deltakelse i, og gjennomføring av sertifiseringsprogrammet, som fører frem til at hver deltaker som fullfører, mottar sitt «SERTIFISERINGSBEVIS», innebærer at deltakerne må:

  • Gjennomføre alle fire styreseminarene i grunnopplæringen StyreModul 1, og deretter
  • gjennomføre ytterligere 1-dags styreseminar som benevnes sertifiserings-dag, samt
  • avslutningsvis bestå en nettbasert test.

Således består sertifiseringsprogrammet av:

  1. StyreModul 1
  2. Sertifiseringsdag
  3. Test (nettbasert)

StyreModul 1 er «År 2020-utgaven» av de fire heldags styreseminarer som representerer grunnplattformen i Styresenterets grunnopplæring, og som har blitt gjennomført i sin form (med kontinuerlig tilpasninger), over hele Norge siden 2009. Du kan lese mer om StyreModul 1 på Styresenterets nettsider: https://styresenteret.no/styremodul-1/

Sertifiseringsdagen er i sin form et heldags styreseminar der en gjennomgår, belyser og har case-basert dialog i grupper og i plenum, de vesentligste temaene som utgjør fundamentene i StyreModul 1, og som danner grunnlaget for inngående forståelse av styrerollen, styrer og styrers arbeid.

Som et tredje element så må en nettbasert test gjennomføres og bestås. Denne testen går ut på å besvare et nett-basert spørreskjema, som må besvares tilfredsstillende, for så å motta «SERTIFISERINGSBEVIS».

Dette sertifiseringsbeviset tilhører og dokumenterer grunnutdanningen i Styrearbeid, som tilbys av Styresenteret AS.

Å ha gjennomført Styresenterets grunnleggende sertifiseringsprogram, vil utgjøre et solid fundament for å:

  • Påta seg styreverv (som styremedlem)
  • Være kvalifisert for å gjennomføre det videregående styreprogrammet Board Performance Programmet, som arrangeres neste gang i oktober
  • Melde deg som deltaker i Styresenterets populære, fortrolige Styrenettverksgrupper.

StyreModul 1 gjennomføres allerede til uken 9. – 12. juni, og du kan melde deg på her.

Sertifiseringsdag gjennomføres på Aker Brygge hos oss i Oslo 17. juni kl. 10.00 – 15.00.

Deretter gjennomføres altså en nettbasert test, før en så mottar «SERTIFISERINGSBEVIS» fra Styresenteret AS.

Ta kontakt med Styresenteret for nærmere informasjon og påmelding.

___________________________________________________________

Ønsker du å holde deg oppdatert på det siste innen eierstyring og styrearbeid, les Styresenterets nyhetsbrev. Hvis du ikke allerede er abonnent (det er gratis), meld deg på Styresenterets nyhetsbrev ved å registrere deg denne linken, så vil du få nyhetsbrevet til din e-post. Du er også velkommen til å videresende nyhetsbrevet til de av dine forbindelser som du vil anta ville være interessert i nyhetsbrevet. 

Eller følg oss på linkedin