Gjør deg klar til å realisere drømmen om å bli en god styreleder!

Dyktig styreledelse har aldri vært viktigere enn nå sier Bjarne Aamodt og Ingvild Myhre!

Etter å ha vært styreleder i en lang rekke bedrifter, – store og små, nasjonale og internasjonale -, kan vi uten forbehold si at det har vært svært givende og gitt oss stor glede. Det skal ikke underslås at det til tider har vært vanskelig og gitt bekymringer, men i ettertid har også slike tilfeller gitt noe positivt, og ikke minst verdifull læring.

På denne bakgrunn vil vi gjerne slå et slag for at flere tar utfordringen med å søke mot styreledervervet. Det er svært mange bedrifter i Norge som ikke har tilstrekkelig kvalifiserte styreledere.

I en tidligere nyhetsbrev-artikkel belyste vi i store trekk hva som kreves for å posisjonere seg for et styrelederverv, og hva vervet innebærer av ansvar og oppgaver. Og i den forbindelse vil vi understreke at det her er tale om styreledere for verdiskapende og bærekraftige styrer, og ikke kun kontroll-type styrer. Det er en himmelvid forskjell på å være styreleder for disse to typer styrer, og dermed også like store forskjeller i krav til kompetanse og holdninger hos styreledere.

For de som har lyst og ambisjoner om å påta seg styreleder-verv for verdiskapende styrer, men som føler behov for å forberede seg på hva det kreves av kompetanse, oppgaveforståelse og personlige egenskaper, og ikke minst praktisk håndtering av viktige (og proaktive) oppgaver, så vil det nå igjen være mulighet for å delta på Styresenterets webinar-kurs om Profesjonell Styreledelse i Praksis, som avholdes 1. september, hvor innlederne (Bjarne Aamodt og Ingvild Myhre med solid styreledererfaring) vil forestå presentasjonene og besvare spørsmål.

Meld deg på styreleder-kurset her.

___________________________________________________________

Ønsker du å holde deg oppdatert på det siste innen eierstyring og styrearbeid, les Styresenterets nyhetsbrev. Hvis du ikke allerede er abonnent (det er gratis), meld deg på Styresenterets nyhetsbrev ved å registrere deg denne linken, så vil du få nyhetsbrevet til din e-post. Du er også velkommen til å videresende nyhetsbrevet til de av dine forbindelser som du vil anta ville være interessert i nyhetsbrevet. 

Eller følg oss på linkedin.

Du er også velkommen til å ta kontakt dersom du ønsker å skrive en artikkel eller innlegg i nyhetsbrevet.