Kjenner du noen som fortjener å bli nominert til «Årets Kraftkvinne 2020»?

Kraftkvinnene (dvs. kvinner som jobber i kraft-/energi-bransjen) skal synliggjøres mer enn hva tilfelle er i dag! Energi-bransjen er fortsatt i stor grad mannsdominert, men det finnes heldigvis mange foregangskvinner med stort engasjement og bidrag til verdiskapingen innen bransjen. Når Energi Norge har tatt initiativ til å promotere flere kvinner til energi-bransjen gjennom tiltaket om å kåre Årets Kraftkvinne, støtter Styresenteret sterkt opp under dette. Styresenteret har gjennom mange år samarbeidet med Energi Norge ved å tilby styrekurs for bransjen, og har sett at det er mange dyktige kvinnelige ledere og styremedlemmer i bransjen.

Solgun Furnes
Rådgiver Fornybar og Arbeidsliv,
Næringspolitisk rådgiver vindkraft,
Energi Norge

I hht. enerWE var kvinneandelen i kraftbransjen på 21 prosent i 2019. Dette var opp én prosent fra forrige måling – som ble gjort i 2008. Altså, det går dessverre sakte oppover!

I februar neste år skal det altså for første gang deles ut en pris til «Årets kraftkvinne 2020». Det er «Kraftkvinnene» – som er et nettverk for alle kvinner i fornybarnæringene – som står bak utdelingen, og det er en jury som skal vurdere de nominerte.

– Vi har startet opp med prisen for å få vist frem og sette fokus på hvor mange bra kraftkvinner det finnes i bransjen vår, sier Kraftkvinnene-styremedlem og næringspolitisk rådgiver i Energi Norge, Solgun Furnes, til enerWE.

Det er en allsidig sammensatt jury, bestående av:

  • Anne Grethe Solberg, Sosiolog
  • Bjarne Børresen, sivilingeniør i Multiconsult
  • Bjarne Aamodt, styreleder og partner i Styresenteret
  • Henrik Syse, filosof og seniorforsker ved Prio
  • Jannicke Hilland, konsernsjef i BKK

Ønsker mange nomineringer

Solgun Furnes forteller til enerWe at de har høye forventninger til antall nomineringer.

– Vi håper jo at mange selskaper vil gripe sjansen til å vise frem dyktige kvinner hos seg. Men vi er veldig spente!

– Vi vet det er mange flinke der ute. Samtidig vet vi at få er synlige selv, og at bransjen ikke er flink nok til å trekke frem sine flinke kvinner. Vi synes det er på sin plass at lederne deres og kollegaer griper denne muligheten til å få positiv blest om sitt selskap, sier hun.

Vinneren kan i første rekke vinne synlighet, heder og ære – og muligheten til å være en positiv rollemodell et år for bransjen. I tillegg vil vinneren få delta gratis på et av Styresenterets styrekurs, samt deltagelse på valgfritt endags kurs fra Energi Norges kursportefølje.

Fristen for å nominere er 15 november, og prisen vil bli delt ut i forbindelse med nettverkssamling i februar 2021.

Du inviteres til å nominere den/de du ønsker som Årets Kraftkvinne 2020 her

___________________________________________________________

Ønsker du å holde deg oppdatert på det siste innen eierstyring og styrearbeid, les Styresenterets nyhetsbrev. Hvis du ikke allerede er abonnent (det er gratis), meld deg på Styresenterets nyhetsbrev ved å registrere deg denne linken, så vil du få nyhetsbrevet til din e-post. Du er også velkommen til å videresende nyhetsbrevet til de av dine forbindelser som du vil anta ville være interessert i nyhetsbrevet. 

Eller følg oss på linkedin.

Du er også velkommen til å ta kontakt dersom du ønsker å skrive en artikkel eller innlegg i nyhetsbrevet.